Sağlık Hizmetlerinin Kamu Sektörü ve Özel Sektör ile Sunulması Konulu Münazara Yarışması

Sağlık Bilimleri Fakültesinde Halk Sağlığı Hemşireliği Öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Celalettin Çevik ve Öğr. Gör. Nuriye Karadağ danışmanlığında Sağlık Hizmetlerinin Kamu/Özel Sektör ile Sunulması”  konulu münazara yarışması gerçekleştirdi.

Münazara Hemşirelik 4B sınıfı öğrencilerinden Recep Yavuz’un  açılış konuşması yapması, sonrasında münazara kurallarını açıklamasıyla başladı.  Fakültemiz öğrencilerinden İlknur Günhan, Emrah Memiş ve Tuğçe Gençtürk sağlık hizmetlerinde özel sektörün varlığını Neslihan Kaya, Yasin Dönmez ve Merve Güngör ise sağlık hizmetlerinin kamu eliyle yürütülmesini savundu.

Bilimsel makale ve kaynakların yoğun olarak kullanıldığı münazarada;  Sağlık hizmetlerinde özel sektörün varlığını savunan İlknur Günhan, Emrah Memiş ve Tuğçe Gençtürk özel sektörün hasta memnuniyeti ve sağlık hizmetlerinin gelişmesine, çalışanlara sunduğu kariye olanakları konusundaki başarısından söz ettiler.

Sağlık hizmetlerinin kamu eliyle yürütülmesini savunan Neslihan Kaya, Yasin Dönmez ve Merve Güngör özel sektörün varlığının sağlık hizmetlerinin herkese eşit şekilde sunulması ilkesiyle çeliştiğini ve ayrıca özel sektör eliyle sağlık hizmetlerinin sunumunun sağlık harcamalarını artırdığına vurgu yaptılar.

İlgiyle izlenen münazara, soru ve katkıların ardından Dr. Öğr. Üyesi Celalettin Çevik ve oturum başkanı Recep Yavuz’un, münazaracılara teşekkür etmesiyle son buldu.

Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. kat)

Tel: + 90 266 244 00 10 (Santral+Whatsapp Hattı)
saglikfak@balikesir.edu.tr