2021 Yılı Sosyologlar Günü Etkinliği-2: Lise Öğrencilerine Yönelik Sosyoloji Tanıtım Semineri

14 Kasım Dünya Sosyologlar Günü Kapsamında Bölüm Başkanlığımızın düzenlediği ikinci etkinlik lise öğrencilerine yönelik olarak Sosyoloji Tanıtım Etkinliği düzenlemekti. Bölüm Başkanlığımız 12 Kasım 2021 Cuma günü Karesi ilçesinde yer alan İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesinde bu etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte Bölümümüzü temsilen Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fahri Çakı, Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yonca Altındal, Öğr. Gör. Mustafa Özbaş ve Arş. Gör. Hüseyin Say yer aldılar. Okul Müdürü Yaşar Karaoğlu tarafından karşılanan Bölüm heyetimiz 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine sosyolojinin nasıl bir bilim alanı olduğu, kişiye neler kazandırdığı, istihdam olanaklarının neler olduğu hususlarında yaklaşık bir saatlik konuşmalar yaptıktan sonra öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. Bölüm tarihinde bir ilk olan bu etkinliğin gördüğü büyük ilgiye binaen gelecek yıllarda da tekrarlanması şimdiden kararlaştırıldı. Takip eden yıllarda doğrudan Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin bu etkinlikte rol almalarının da yararlı olacağı kanaatine ulaşıldı. Bölüm Başkanlığımız, İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Sayın Yaşar Karaoğlu şahsında tüm okul personeline ve öğrencilerine konukseverliklerinden dolayı teşekkür eder.

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağış Yerleşkesi (Bigadiç yolu üzeri 17. km) 10145, BALIKESİR

+ 90 266 612 10 00
sosyoloji@balikesir.edu.tr