Tasarım Bölümünce "Görsel Göstergebilim" konulu çevrimiçi konferans gerçekleştirildi.

Tasarım Bölümü Grafik Tasarımı Programı olarak 2020-2021 yılı etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Doğan GÜNAY hocanın katılımıyla, Tasarım Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Derya ARSLAN moderatörlüğünde  GÖRSEL GÖSTERGEBİLİM konulu konferansımızı 14 Ocak 2021 tarihinde Microsoft Teams programı üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirdik.

Konferansımıza Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Balıkesir Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, öğretim elemanları ve Türkiye’nin çeşitli Üniversitelerinden akademisyenler katılım sağladı.

Prof. Dr. Doğan GÜNAY Görsel Göstergebilimin disiplinler arası bir saha olduğu, simge sembol ve işaretlerin yorumlanması, üretilmesini  veya işaretleri anlama süreçlerini içeren bütün faktörlerin sistematik bir şekilde incelenmesine dayanan bir bilim dalı olduğu, Tasarım konusunda Göstergebilimin her geçen gün daha da önemli bir yere sahip olduğu, günümüzde gittikçe popülerleşen yeni bir bilim dalı olduğu hakkında bilgiler verdi.