TURİZM FAKÜLTESİ’NDEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

• Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi’ne Türkiye Turizm Haritası ve Balıkesir İl Turizm Haritası yaptırdı. Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cevdet AVCIKURT, Fakülte binasına yaptırılan Türkiye Geneli ve Balıkesir İl Turizm Haritaları için, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ’a ve Genel Sekreter Yardımcısı Mürsel SABANCI’ya teşekkür etti.

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi binasına, Büyükşehir Belediyesi tarafından, 7,5x3,30 m ebadında Türkiye Turizm Haritası ve 4,15x3,0 m ebadında Balıkesir İl Turizm Haritası yaptırıldı. Kurulduğu 45 yıldan bu yana bu ebatta turizm haritalarını yaptırma imkanı bulamadıklarını belirten Dekan Prof.Dr. Cevdet AVCIKURT, öğrencilerin zihinlerinde ülkemizin ve ilimizin turizm potansiyeli ile ilgili fikirlerin gelişmesi bakımından bu gibi görsel malzemenin önemli olduğunu bildirdi.

Balıkesir’in turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi konularında, başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, ildeki tüm kurum kuruluşlarla yakın işbirliği içinde çalıştıklarını anlatan Dekan AVCIKURT, “Fakültemiz, 1975 yılında Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksek Okulu (BİTYO) adı ile kurulduğu ilk günden bu yana bu ebatta görsel-eğitsel haritaların eksikliği duyuluyordu. Bu arada, Büyükşehir Belediyesi ile olan ortak çalışmalarımızda fakültemizle koordinasyonu sağlayan Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mürsel SABANCI’ya, hem aramızdaki işbirliğine yaptıkları değerli katkılar ve hem de bu haritalarla ilgili desteklerinden dolayı Fakültemiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür etmek isterim.” şeklinde konuştu.

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Çağış Kampüsü / BALIKESİR

Tel: 0 (266) 612 13 40 Fax: 0 (266) 612 13 57