Öğretim Elemanları için Bilgilendirme

• 2020-03-28

1.Değerli öğretim elemanlarımız, Uzaktan Eğitim Sistemimizdeki hafta düzeni, tatil olan üç hafta ile kalan 6 hafta (Turizm Fakültesi gibi bazı birimler için kalan hafta 7 olabilir) yani toplam 9 haftalık içeriğin haftalar bazında girilmesi için yapılmıştır.  Bu planlama, normal akademik takvimimize birebir uymayabilir. Örneğin Akademik Takvimimizde vize haftası varken Uzaktan Eğitim hafta planlamasında bu hafta yoktur. Bu durumda Uzaktan Eğitim Planlamamız normal takvimden   iki hafta önce biter. Esasen sınav planlamaları; uygulamalı ders eğitim planlamaları için bu zamana da ihtiyacımız var.

2. “Kaynak” butonundan içerik yüklemek demek sadece kaynak yüklemek değildir.  video hariç belirtilen boyut sınırlarını aşmamak kaydıyla her formattaki dosya yüklemesi yapılabilir.

3. Öğretim elemanlarımızın  yayınladığımız kılavuz eşliğinde içeriklerini girmeye başladıklarını görüyoruz.  Sürecin başındayız, bazı öğretim elemanlarımızın nasıl yükleneceği konusunda sorun yaşamaları doğaldır. Hafta içi birim koordinatörleri ile gerekirse online bir eğitim gerçekleştirebiliriz. Ama bu aşamada birbirimize destek olmamız daha etkili olacaktır.

4. Öğrencilerimizin öğrenimlerini asgari düzeyde sürdürebilmeleri için hazırlanan İçerik Yönetim Sistemimizle elbette örgün süreçteki gibi bir öğrenim gerçekleşmeyecektir.  Elbette eş zamanlı ve canlı ders anlatılması Uzaktan Eğitimin önemli parçasıdır. Fakat üniversitelerin bu bağlamda fiziksel altyapıları olsa bile on binlerce öğrencilerine bu hizmeti verememektedirler. Eğitim tecrübesi bakımından köklü, öğrenci kapasitesi bakımında büyük onlarca üniversite ile yaptığımız görüşmelerde de bu gerçek ortaya çıkmıştır.  Eşit ve adil bir sınav sürecine hazırlanmaları için bütün öğrencilerimize ortak bir yöntem ve eşit bir içerikle ulaşmak zorundayız.