Yurtdışından Öğrenci Seçme Sınavı (BAUNYÖS) ve Tercih İşlemleri ile ilgili Önemli Duyuru

• 2020-05-15

Tüm dünyada ve Ülkemizde devam eden COVİD-19 salgını nedeniyle, yurtiçi ve yurtdışı uçuşların sınırlandırılması, yurtiçi ulaşım engellerinin devam etmesi, toplu şekilde yapılacak olan tüm organizasyonlar ve sınavlarla ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın "Şehirlerarası kitlesel öğrenci hareketleri, farklı yerleşim birimlerinden öğrencilerin bir araya gelmesi, öğrenci yurtlarının yeniden faaliyete geçmesi ve sınav ortamlarında sosyal mesafeye uyulamaması gibi durumların, kontrol altına almakta olduğumuz pandemi mücadelesinde önlenemez bir risk oluşturacağı görülmektedir.” görüşüne binaen, Yurtdışından Öğrenci Seçme Sınav (BAUNYÖS 2020), aday öğrencilerin ve görevli kişilerin sağlığını tehlikeye atmamak ve de salgının kontrol sürecini olumsuz yönde etkilememek adına iptal edilmiştir.

Sınav ücretini yatırıp başvuru sürecini tamamlayan tüm adayların ücret iadeleri haziran sonuna kadar işlem yaptıkları kredi kartlarına yapılacaktır.

Tercih başvuru işlemleri; diğer üniversite YÖS puanları ve yönergemizde kabul edilen uluslararası  sınav sonuçları ile gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Tercih başvuru takvimi diğer YÖS sınavlarının takvimlerine göre daha sonra açıklanacaktır.

Aday öğrencilerimize önemle duyurulur.