BAÜN’de Öğrencilere Sektörel İş Birlikleri ile İş İmkanı Sağlanıyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), farklı sektörlerde gerçekleştirdiği iş birlikleri çalışmaları ile öğrencileri için istihdam imkanı yaratıyor. Öğrencilere yönelik istihdam projeleri kapsamında Balıkesir Üniversitesi ile Vodafone arasında gerçekleştirilen iş birliği sonucunda, Balıkesir Üniversiteli 24 öğrenci bağımsız müşteri temsilcisi olarak Vodafone Müşteri Hizmetleri için uzaktan çalışmaya başladı.

Balıkesir Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAÜN-KAGEM) tarafından yayınlanan iş ilanına yapılan başvuruların ardından uygun adaylar arasından eğitim süreçlerini tamamlayan öğrenciler, bağımsız müşteri temsilcisi olarak çalışmaya başladı. Bağımsız müşteri temsilcisi öğrenciler uzaktan çalışıyor.

Gerçekleştirilen iş birliği hakkında açıklamalarda bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, “Üniversite olarak her alanda sektörel iş birliklerine önem veriyoruz. Öğrencilerimizin nitelikli eğitim-öğretim hizmetlerinden faydalanmasının yanı sıra istihdam edilmeleri noktasında da sektör temsilcileriyle yaptığımız iş birlikleri meyvelerini veriyor. Vodafone ile yaptığımız iş birliği kapsamında öğrencilerimiz, eğitimlerini aksatmadan uzaktan çalışma modeliyle esnek çalışma saatlerinde gelir elde edebiliyor. Bu yeni modelin üniversite-sektör iş birlikleri çerçevesinde örnek olmasını diliyorum. Üniversite olarak öğrencilerimizin kolaylıkla istihdam edilebilmleri için yeni iş birlikleri yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü