BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’tan Üniversite Hastanesi İçin Ek Bina Müjdesi

Balıkesir ve çevresine sunduğu nitelikli sağlık hizmetleriyle sağlıkta önemli bir çekim merkezi olan Balıkesir Üniversitesi Hastanesi için 100 yataklı ek bina projesi Resmi Gazete’de yayımlanan 2021 yılı yatırım programında yer aldı. Bünyesinde ameliyathaneler ve yoğun bakım ünitesi de bulunduracak olan ek bina projesinin tamamlanmasıyla birlikte Hastane yatak kapasitesi 320’ye ulaşacak.

Üniversite Hastanesinin gelişimi amacıyla göreve gelişinin ardından yoğun çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, ek binanın Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir için hayırlı olmasını dileyerek, yayınladığı mesaj ile sürece katkı verenlere teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına sunduğumuz, bünyesinde ameliyathaneler ve yoğun bakım ünitesini de bulunduracak olan 100 yataklı hastane ek bina projemiz kabul edilmiş ve resmi gazetede yayınlanan 2021 yılı yatırım programında yer almıştır. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın İbrahim Şenel’e, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M.A Yekta Saraç hocamıza şükranlarımı sunuyorum. Destek ve katkılarından dolayı Balıkesir Valimiz Sn. Hasan Şıldak’a, Balıkesir Milletvekillerimiz Sn. Adil Çelik’e, Sn. Belgin Gökçe Uygur’a, Sn. Yavuz Subaşı’na, Sn. Mustafa Canbey’e, Sn. Mutlu Aydemir’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yücel Yılmaz’a ve Balıkesir İl Sağlık Müdürümüz Sn. Dr. Serkan Kadir Keskin’e teşekkür ediyorum. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığındaki ve Sağlık Bakanlığındaki bürokratlarımıza süreç içerisindeki desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Üniversitemiz ve Şehrimiz için hayırlı olsun.”

 

 

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü