BAÜN Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine Altıeylül Belediyesinden Destek

Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde faliyet gösteren Hayvan Hastanesinin tadilat ve modernizasyon işlemleri, Balıkesir Üniversitesi ve Altıeylül Belediyesi iş birliğinde tamamlandı. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Veteriner Fakültesini ziyaret ederek Hayvan Hastanesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Karahan ve akademik personelden BAÜN Hayvan Hastanesi hakkında bilgiler alan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Hayvan Hastanesinin üniversite ve Balıkesir için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Ziyaret programında açıklamalarda bulunan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Belediye olarak Balıkesir için faydalı hizmetler sunan Veteriner Fakültesine destek vermekten mutluluk duyduklarını belirtti. Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen de hızla büyüyen Veteriner Fakültesine verdikleri destekten dolayı Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’ya teşekkür etti. Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen tarafından Başkan Hasan Avcı’ya plaket takdimiyle sona erdi.

Rektör Prof. Dr. İlter KUŞ: “Şehrin Bileşenleriyle Ortak Çalışmalara Önem Veriyoruz”

Gerçekleştirilen iş birliği hakkında bilgiler veren Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Üniversite olarak her alanda şehirle ve şehrin bileşenleriyle ortak çalışmalar yapmaya önem verdiklerini vurguladı. Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, “Veteriner Fakültemiz de tüm akademik birimlerimiz gibi, Balıkesir için değer üretimini ilke edinmiştir. Türkiye’yi doyuran il Balıkesir ve çevresinde hayvancılık alanında önemli çalışmalar gerçekleştiren fakültemizde yer alan Hayvan Hastanesi Balıkesirli çiftçi ve hayvancılarımızın hizmetindedir. Deneyimli akademik kadronun sorumluluğunda; İç Hastalıkları, Cerrahi ve Doğum ve Jinekoloji kliniklerinde kedi, köpek ve kuş gibi küçük hayvanlar; at, inek, deve, koyun ve keçi gibi büyük hayvanlar ve kümes hayvanlarının her türlü teşhis, tedavi ve operasyonlarının yapılabildiği Hayvan Hastanesinde, salgın hastalıkların önlenmesi, hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarda koruyucu hekimlik ile sürü sağlığı ve yönetimi görevlerinin yerine getirilmesi, hayvansal ürünlerin niteliğinin ve insan sağlığına uygunluğunun kontrolü, çevre kirliliği, canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin pazarlanması konularında eğitim-öğretim, araştırma ve uygulamalar yapılmaktadır. Belediyemizin çok değerli destekleriyle modernize edilen Hayvan Hastanemizin Üniversitemiz ve ilimiz hayvancılığı için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü