Balıkesir Üniversitesi BUBYO Uygulama Oteline, Güvenli Turizm Sertifikası

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) Uygulama Oteli, Güvenli Turizm Sertifikası almaya hak kazandı. “Uygun Fiyat, Güvenilir Hizmet” ilkesiyle faaliyet gösteren BUBYO Uygulama Oteli, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Covid-19’a ilişkin genelgelerini yerine getirirken, “Konaklama Tesisleri ve Tesisler Bünyesinde Yer Alan Yeme&İçme Ünitelerinde Pandemi Süresince Uygulanacak COVID-19 ve Hijyen Uygulamaları Değerlendirme Kriterleri” kapsamındaki koşulları sağlayarak Güvenli Turizm Sertifikası almaya hak kazandı. Tesis, Covid-19 küresel salgınına karşı gerek sosyal/fiziki mesafe planları gerekse temizlik ve hijyen uygulamaları ile misafirlerine güvenli bir tatil imkanı sunmaya devam ediyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Edremit Körfezi bölgesinde faaliyet gösteren BUBYO Uygulama Otelinin, 144 odalı bir tesis olarak misafirlerine; Kaz Dağları’nın, Burhaniye’nin, Edremit’in, Ayvalık’ın, Akçay’ın, Altınoluk’un ve bölgenin birçok tarihi, doğal ve turistik güzelliklerini deneyimleme fırsatı sunduğunu ifade etti. Uygulama Otelinin, öğrenciler için uygulama alanı olmasının yanında bölgede turizm alanında önemli bir tesis olarak da faaliyet gösterdiğini dile getiren Prof. Dr. İlter Kuş; “Güvenli Turizm Sertifikasını sahip olan tesisimizin kapıları, yeni dönemde de misafirlerine uygun fiyat ve güvenilir hizmet” ilkesiyle açık olmaya devam edecek” dedi.

BUBYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban da verdiği bilgilerde; “Yeni tip koronavirüs salgın sürecinin her aşamasını yakından takip ediyoruz. Tesisimizin normalleşme sürecine dönme aşamasında hazır olması ve sıfır tolerans bakış açısıyla aldığımız önlemleri sürdürülebilir kılmak adına aşamalara ayırarak uygulama ve kontrolleri gerçekleştiriyoruz. Tüm süreçlerimizi gözden geçirerek, Covid-19 kapsamında misafirlerimize kusursuz deneyim ve kusursuz hijyenle hizmet sunabilmek adına gerekli olan tüm aksiyonları alıyor, her yeni düzenlemeye göre revize ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Ege’de güvenilir turizmi BUBYO Uygulama Oteli’nde yaşatıyoruz” ifadelerini kullandı.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü