BAÜN, II. Uluslararası-VII. Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresine Ev Sahipliği Yaptı

Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği iş birliği ile “II. Uluslararası, VII. Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi” Balıkesir’de gerçekleştirildi. 7-10 Eylül 2022 tarihleri arasında Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uygulama Otelinde düzenlenen kongrede, 175 katılımcı tarafından 58 sözlü sunum ve 27 poster sunumu gerçekleştirildi. Kongrede ayrıca 2 eğitim programı ve “Türkiye’de hayvancılık sektöründe antibiyotik kullanımı” başlıklı bir panel oturumu da düzenlendi.

Onursal başkanlıklarını Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ile Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ender Yarsan’ın yaptığı kongrenin açılışı, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Kongre açılış programına; Balıkesir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, protokol üyeleri ile çok sayıda bilim insanı, araştırmacı ve veteriner hekim katıldı. Açılış konuşmalarının gerçekleştirildiği programda, Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Karahan tarafından, etkinliğe destek verenlere plaket ve teşekkür belgeleri de verildi.

Açılışın ardından veteriner farmakoloji ve toksikoloji alanındaki bilimsel çalışmalar ile güncel gelişmelerin değerlendirildiği bilimsel oturumlarla devam eden kongrede, alanda çalışmalar yapan bilim insanları ile lisans ve lisansüstü öğrencileri bir araya geldi. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da kongre programı kapsamında düzenlenen gala yemeğine katılırken, burada yaptığı konuşmada üniversite olarak etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Kongre, düzenlenen sosyal program ile sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü