Genel Cerrahi Uzmanları BAÜN'de Tiroid Okulunda Buluştu

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve Endokrin Cerrahisi Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Balıkesir Tiroid Okulu” 26 Ekim 2019 Cumartesi günü BAÜN Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Balıkesir ve çevre illerden çok sayıda uzman hekimin izleyici olarak katıldığı etkinliğin bilimsel programında, endokrin cerrahisi alanında Türkiye’nin önde gelen isimleri konuşmacı olarak yer aldı.

BAÜN Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr. Murat Başbuğ, BAÜN Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Engin Ulusal ve Türkiye Endokrin Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatih Tunca'nın açılış konuşmalarıyla başlayan programda, “Tiroid Nodülüne Yaklaşım ve Cerrahi Kararı”, “Aralıklı Rekürren Laringeal Sinir Monitorizasyonunda Standart Teknik Yaklaşımlar” ve “Sürekli Vagus Monitörizasyonu ve Monitörizasyonun Tiroidektomiye Katkısı” başlıklı konular ve sunumlar panel eşliğinde ele alınarak güncel yaklaşımlar katılımcılarla paylaşıldı. Programın son bölümünde Endokrin Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatih Tunca ve BAÜN Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim dalından Dr. Öğr. Üyesi Erman Alçı tarafından sinir monitörizasyonu eşliğinde gerçekleştirilen tiroit ameliyatı canlı olarak toplantı salonuna aktarıldı. Ameliyat sırasında katılımcılar gerçekleştirilen işlemle ilgili bilgilendirilirken; sinir monitörizasyonu sisteminin, tiroit ve paratiroit ameliyatları sırasında, ses tellerinin çalışmasını ve normal konuşmayı sağlayan sinirlerin bulunmasını kolaylaştırdığını ve ameliyat esnasında bu sinirlerin yaralanmasının önüne geçerek hastada ameliyat sonrası ses kısıklığı problemi yaşanma riskini oldukça azalttığı belirtildi.

Toplantının aynı zamanda bilimsel sekreteri olan Dr. Öğr. Üyesi Erman Alçı, BAÜN Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında tiroit ve paratiroit ameliyatlarını bu sinir görüntüleme sistemi sayesinde başarılı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebildiklerinin altını çizdi. Toplantı, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ve kapanış programıyla ile sona erdi. Programda operasyon geçiren hasta, 1 gün sonra şifa ile taburcu edildi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü