BAÜN’de Cumhuriyet Paneli Düzenlendi

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “Cumhuriyet Döneminde Eğitim, Kültür ve Sanat” başlıklı Cumhuriyet Paneli düzenlendi. Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; akademik ve idari personel, kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Balıkesir Valiliği tarafından koordine edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Panelde, konuşmacılardan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı tarafından “Cumhuriyet Dönemi Edebiyatının Siyasal Kültürel Arka Planı”; Prof. Dr. Cansevil Tebiş tarafından “Cumhuriyet ve Türk Müzik Devrimi”, Öğr. Gör. Dr. İsmail Zencirci tarafından “Cumhuriyet Penceresinden Eğitime Bakış” ve Öğr. Gör. Mustafa Öge tarafından da “Cumhuriyet’in İlanı Süreci” başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi. Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk’ün yönetimini üstlendiği panel, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla devam etti.

Panel, katılımcılara çiçek takdimi ile sona erdi.