BAÜN’de, Meme Kanseri Farkındalığı İçin Anlamlı Etkinlik

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) tarafından, “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi. BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’un eşi Duygu T. Kuş’un öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Balıkesir il protokol üyelerinin eşleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonundaki etkinlik öncesinde, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen kadın temalı resim sergisi ziyaret edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Duygu T. Kuş, kadın sağlığı ile ilgili farkındalık eğitimlerinin önemine dikkat çekerek düzenlenen etkinliğin bu anlamda katılımcılar adına faydalı olacağına inandığını belirtti. Duygu T. Kuş, etkinliğin oluşumuna destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Program, daha sonra Biyolog ve aynı zamanda BASAF üyesi Ömer Ersevinç’in çektiği fotoğraflardan oluşan “Yeniden Hayat” isimli slayt sunumu ile devam etti.

Programın; “Meme Kanserinde Tarama, Tanı, Tedavi” başlıklı konferans bölümünde ise ilk olarak, kendisi de hastalığın teşhis ve tedavi süreçlerinden geçmiş olan İyileşmiş Meme ca ve İşletmeci Sibel Altın Sancaklı yaptığı sunum ile kendi yaşadığı deneyim ve sonrasındaki süreç hakkında paylaşımlarda bulundu.

Altıeylül Sağlık Müdürlüğünden Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Asuman Yavuzyılmaz ise Kanser Erken Tarama Teşhis Merkezi (KETEM) bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Balıkesir Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Yaşar da sunumunda; meme kanserinin tarama, teşhis ve tedavi süreçleriyle ilgili bilgiler vererek erken teşhisin önemi bağlamında kişinin düzenli aralıklarla kendi muayenesini yapması ve şüphelendiği durumlarda hekime başvurması gerektiğinin altını çizdi.

Tıp fakültelerinde pediatri servisinde yatan hastaları ziyaret eden, kronik hastalıklı çocuklarla kaliteli vakit geçiren ve dileklerinin gerçekleşmesine gönüllüler yardımıyla aracı olmaya çalışan BAÜN Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan “Leyla’dan Sonra” ekibi ve KETEM yetkilileri de broşür dağıtarak stantlarını ziyaret eden katılımcıları bilgilendirdiler.

Etkinlik, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından çiçek ve teşekkür belgelerinin takdimi ve kokteyl programı ile sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü