BAÜN’den Savunma Sanayiine Ar-Ge Projesi

Balıkesir Üniversitesinin ortağı olduğu, “İşbirlikçi Robotlar ile Otonom Keşif, Güdüm ve Seyrüsefer (ROBOTİM)” isimli AR-Ge projesi, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından kabul edildi. Robotim projesi ile birlikte toplam 17 Ar-Ge projesinin sözleşme imzaları, Savunma Sanayii Başkanlığında düzenlenen törenle atıldı. Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ali Rıza Ekti’nin yürütücülüğünü yaptığı Robotim Projesi ile İHA ve İKA’ların eş güdümlü görev icrası için yapay zeka destekli bilişsel sürü yeteneği geliştirilmesi planlandı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığında düzenlenen imza törenine katıldı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in açılış konuşmasını yaptığı törende, Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, üniversiteler, araştırma merkezleri, kamu ve özel sektörün temsilcileri yer aldı.

Konu hakkında bilgiler veren Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, üniversite olarak her alanda milli ve yerli duruş göstererek değer üretme ilkesi ile çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtirken; “İmzalanan 17 proje arasında Balıkesir Üniversitesi olarak yer almak bizler için gurur verici. Üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü