BAÜN’lü Milli Güreşçi Kerem Kamal’dan Bir Madalya Daha

İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında Grekoromen stilde ülkemizi 60 kg’da temsil eden Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) öğrencisi Kerem Kamal, Avrupa ikincisi olarak büyük bir başarıya daha imza attı.

BAÜN Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda öğrenim gören Kerem Kamal, ilk turda Ukrayna’dan Zhora Abovian’ı 6-2, çeyrek finalde Rusya’dan Zhambolat Lokyaev’i 6-1, yarı finalde de Gürcistan’dan Amiran Shavadze’yi 9-0 sayı tuşuyla yenerek finale yükseldi. Gençlerde üst üste Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları bulunan Kerem Kamal, finalde iki kez Avrupa Gençler Şampiyonu olan Ermenistan’dan Gevorg Gharibyan ile karşılaştı. Genç güreşçi, ilk devresini 1-0 önde kapattığı müsabakada ikinci devrede 4 puanlık oyunla geriye düşmesine rağmen sonrasında 5-5 beraberliği yakaladı ancak rakibi 4 puanlık oyun yaptığı için Avrupa 2.si olarak gümüş madalya kazandı. Kerem Kamal’ın da yer aldığı Türkiye Güreş Milli takımı Grekoromen stilde 1 gümüş 2 bronz madalya alarak şampiyonayı 3.sırada tamamladı.

Bakan’dan Tebrik Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonasında madalya kazanan Kerem Kamal’ı tebrik ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Avrupa ikincisi olan milli sporcumuzu kutluyorum. Ülkemize daha önce şampiyonluklar, sevinçler yaşatan milli sporcumuzun başarısını, gelecek organizasyonlarda sürdüreceğine olan inancım tamdır. Uluslararası arenada ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırarak göğsümüzü kabartan milli sporcumuza teşekkür ediyor, bu kıymetli başarıda emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum.”

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş: Öğrencimiz, Ülkemizi, Şehrimizi ve Üniversitemizi Gururlandırmıştır

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da, yaptığı açıklamada Kerem Kamal’ın başarılarının devamını dilerken; “Öğrencimiz ve Milli sporcumuz Kerem Kamal, Avrupa Güreş Şampiyonasında gümüş madalya alarak ülkemizi, şehrimizi ve üniversitemizi gururlandırmıştır. Kendisini ve başarıda emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü