Rektörümüz Prof. Dr. İlter Kuş’a, Yeni Görev

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan Kümelenme Destek Programı çerçevesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Seçici Kurul Üyesi olarak görevlendirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. İlter Kuş; konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın tensipleriyle ‘Kümelenme Destek Programı’ çerçevesinde Seçici Kurul Üyesi olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi. Rektör Prof. Dr. İlter Kuş program hakkında da verdiği bilgilerde; günümüzün rekabete dayalı ekonomik yapısında firmaların, kamu ve üniversite ile iş birliği içerisinde kümelenme girişimlerini oluşturduklarını ifade ederken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan Kümelenme Destek Programının da bu çerçevede, kümelenme birlikteliklerinin başlatılması, etkin bir şekilde ilerletilmesi amacıyla gerekli işbirliği ortamının güçlendirilmesini amaçladığını belirtti.

Kümelenme Destek Programı çerçevesinde Seçici Kurul, bakanlık tarafından seçilen akademisyenler ile kamuda çalışanlar hariç olmak üzere özel sektörde çalışmış/çalışmakta olan tecrübeli kişiler arasından Bakanlıkça seçilen yedi asil ve altı yedek üyeden oluşmaktadır. Seçici kurul beş yıllık dönemler için seçilmektedir.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü