BAÜN’den Bir AB Projesi Daha

Balıkesir Üniversitesinin proje ortağı olarak yer aldığı, “Hayvancılıkta Probiyotikler” başlıklı AB Erasmus+ KA202 Mesleki Eğitimde Stratejik Ortaklık projesi, Bulgaristan Ulusal Ajansı tarafından 92.5 puan alarak en yüksek puanlı ikinci proje olarak kabul edildi. Bulgaristan’dan Agricultural Institute-Stara Zagora koordinatörlüğünde hazırlanan projede, Veteriner Fakültesinden Prof. Dr. Ergün Demir proje ortağı olarak görev alıyor.

Uluslararası ismi “PROBIOTICS-Probiotics in Animal Husbandry” olan 2020-1-BG01-KA202-079240 numaralı projenin amacı; probiyotiklerin hayvancılıkta yem katkısı ve tedavi edici olarak kullanımına yönelik yenilikçi yaklaşımların Avrupa düzeyinde ortaya konulması, böylece antibiyotik ve diğer ilaç ve kimyasalların hayvancılıkta kullanımının azaltılarak daha az kalıntı içeren hayvansal ürünler elde edilmesi, bu konuda proje ortağı ülkelerde ve AB ülkelerinde online ve yüz yüze eğitim programları düzenlenmesi, proje ortağı ülke dillerinde mesleki eğitim materyalleri ve bilimsel yayınlar hazırlanması, yaygınlaştırma faaliyetleri ile hayvancılık sektöründeki teknik elemanlara ve hayvan yetiştiricilerine yönelik özel eğitim programları düzenlenmesi olarak belirlendi.

Projede Bulgaristan’dan Agricultural Institute-Stara Zagora koordinatör olup Türkiye’den Balıkesir Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Litvanya’dan Lithuanian University of Health Sciences, Moldova’dan Agricultural State University of Moldova, Polonya’dan National Research Institute of Animal Production ve ARID isimli kurum ve kuruluşlar proje ortağı olarak yer aldı.

 

24 ay süreli proje kapsamında probiyotiklerin hayvancılıkta kullanımının geliştirilmesi için yenilikçi eğitim materyalleri ve yöntemleri geliştirerek hayvancılık sektöründe Avrupa düzeyinde görev yapan meslek elemanlarının, probiyotiklerin hayvancılıkta kullanımı konusunda bilgi ve becerilerini artırarak Avrupa’da ve ülkemizde hayvancılık sektörüne ve bu alanda görev yapanlara önemli katkılar sağlaması da amaçlanıyor.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü