BAÜN’e Yoğun İlgi: Kontenjanların %97’si Doldu

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2020-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Öğrencilerin tercih döneminde yoğun ilgi gösterdiği Balıkesir Üniversitesinde kontenjanların %97’si doldu. Açıklanan sonuçlara göre Balıkesir Üniversitesi bünyesinde yer alan bölüm ve programlara 6.543 yeni öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, “2020 YKS sonuçlarına göre üniversite öğrenci kontenjanlarımızda doluluk oranı %97 olmuştur. 6 bin 543 yeni öğrencimiz Üniversitemize kayıt yaptırmayı hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyor, Üniversitemize ve Şehrimize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Rektörden Öğrencilere Hoş Geldiniz Mesajı

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, sonuçların açıklanmasının ardından öğrenciler için yayımladığı hoş geldiniz mesajında da şu ifadelere yer verdi:

“Yoğun ve fedakarlıklarla dolu bir eğitim dönemini geride bırakarak, üniversiteli olma başarısını gösterdiğiniz için sizleri içtenlikle kutluyorum. Bizler için ülkemiz için çok kıymetlisiniz. Üniversitemize hoş geldiniz. Sizleri Sevgiyle kucaklıyor; sağlıklı, başarılı ve huzurlu bir üniversite yaşamı geçirmenizi diliyorum”

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü