Balıkesir Üniversitesine 81 İlden 6.543 Yeni Öğrenci Kayıt Hakkı Kazandı

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Türkiye’nin 81 ilinden 6.543 yeni öğrenci, Balıkesir Üniversitesinde yer alan bölüm ve programlara kayıt hakkı kazandı. Öğrencilerin tercih döneminde yoğun ilgi gösterdiği Balıkesir Üniversitesinde kontenjanların %97’sinin dolduğunu ifade eden Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Türkiye’nin her ilinden öğrencinin de üniversiteye kayıt hakkı kazanmasının kendileri için ayrıca sevindirici olduğunu belirtti.

Kazananların %74’ü BAÜN’e İlk 10 Tercihinde Yer Verdi

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, 3.427 erkek 3.116 kız öğrencinin üniversiteyi kazandığını söylerken, kazanan öğrencilerin yaklaşık %74’ünün ise ilk 10 tercihinde Balıkesir Üniversitesine yer verdiğini sözlerine ekledi. Toplam 1.000 öğrencinin Balıkesir Üniversitesini ilk sırada tercih ettiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, “Üniversitemize yerleşen 6 bin 543 yeni öğrencimizin illere göre dağılımına baktığımızda ilk üç sırada Balıkesir, Bursa ve Manisa yer alıyor. Ayrıca tüm bölgelerimizden 81 ilimizden de tercih edilmemiz bizler için gurur verici. Bu vesileyle Üniversitemize yerleşen tüm öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyor, üniversitemize ve şehrimize hoş geldiniz diyorum” dedi.