Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes Programında, Fidanlar Toprakla Buluştu

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” programı çerçevesinde Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsünde fidan dikim töreni düzenlendi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde gerçekleştirilen programa; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Prof. Dr. Turgut Kılıç, Prof. Dr. Mehmet Narlı, il protokolünden temsilciler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda daha sonra Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Valisi Hasan Şıldak açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

81 ilde aynı anda ve bu yıl ilk defa yaklaşık 30 ülkede gerçekleştirilen program çerçevesindeki tören, açılış konuşmalarının ardından fidanların dikimi ile sona erdi.

Program kapsamında Balıkesir’de toplam 10 bin fidan toprakla buluşurken, Çağış Kampüsünde de İlahiyat Fakültesi binasının arkasında yer alan alana yaklaşık 500 adet fıstık çamı ve servi fidanı dikildi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü