Birim Hakkında

Balıkesir Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, “üniversitenin kurumsal itibarı ve marka değerini” ön planda tuttuğu görevleri ile kurumun basın ve halkla ilişkiler çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

BAÜN Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün Kuruluş Amacı

BAÜN Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün kuruluş amacı, hedef kitle nezdinde kurumsal anlamda yerleşik ve sürdürülebilir bir “Balıkesir Üniversitesi imajı” oluşturmaktır.

BAÜN Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün Hedef Kitlesi

BAÜN Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün kurum içi hedef kitlesi, akademik ve idari personel ile Balıkesir Üniversitesi öğrencileridir. Birimin kurum dışı hedef kitlesi ise eğitim-öğretim planlamalarında gelecekte Balıkesir Üniversitesini tercih etme durumundaki tüm öğrenciler, öğrenci velileri, eğitim-öğretim kurumları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, basın kuruluşları, Balıkesir’de yaşayan vatandaşlar ve tüm Türkiye toplumudur.

BAÜN Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün Çalışma İlkeleri

BAÜN Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün gerçekleştirdiği tüm çalışmalarda; “üniversitenin kurumsal itibarının ve marka değerinin öncelikli tutulması” temel ilkesinden hareket edilmektedir.

BAÜN Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün kurum içi çalışmalarda öncelikli hedefi, “BAÜN’lü olma bilincinin” ve “aidiyet duygusunun” yerleştirilmesidir. Kurum dışı faaliyetleri yönlendiren hedef ise yerel ve ulusal basın kuruluşlarıyla, paydaş kurum/kuruluşlarla sürdürülebilir iletişim sağlamak, üniversite öğrencisi adaylarına yönelik Balıkesir Üniversitesinin olumlu imajını güçlendirecek kurumsal iletişim çalışmaları gerçekleştirmektir.

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Rektörlük 5. Kat, Çağış Kampüsü, BALIKESİR

basin@balikesir.edu.tr