Program Hakkında

TARİHÇE
1989 yılından itibaren Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı adıyla öğretime devam bölümümüz 2010 yılında İKMEB kapsamında yapılan değişiklik ile akademik anlamda bölüm başkanlığı hüviyetini kazanarak adı Büro Hizmetleri Ve Sekreterlik olarak değiştirilmiştir. Bölüm kapsamında Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı Programı mevcut olup 1. ve 2. Öğretim olarak eğitim vermektedir. Kontenjanı 40 öğrenci 1.öğretim, 40 öğrenci 2.öğretim olmak üzere toplam 80’dir.

KARİYER OLANAKLARI/İSTİHDAM OLANAKLARI

Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı Programı mezunlarının iş imkanları oldukça geniş olup, gerek özel sektör işletmelerinde gerekse kamu kurumlarında görev yapabilmektedirler. Mezunlar kamu sektöründe iş imkanı için Kamu Personeli Seçme Sınavına girebilirler. Kısaca bürosu olan her türlü işletmede istihdam imkanı bulunmaktadır. Büro yöneticisi, büro elemanı, sekreter, yönetici asistanı olarak görev yaparlar.

KAZANILAN DERECE

Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenciler Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı Ön Lisans derecesi alırlar.

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

Balıkesir Üniversitesi Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı Programına, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan merkezi sınav ile öğrenci kabul edilir. Bölüme TYT puan türünde öğrenci alımı yapılmakta ve bölümümüzde 2 yıllık ön lisans eğitimi verilmektedir.

YETERLİLİK KOŞULLARI VE KURALLARI

Bir öğrencinin Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı Programından mezun olabilmesi için, genel not ortalamasının (transkript) 4,00 üzerinden en az 2,00 olması, eğitim-öğretim programında yer alan zorunlu dersleri başarması, programda öngörülen diğer çalışmalarda başarılı olması, toplam 120 AKTS'lik kredi yükünü tamamlaması ile ilgili yönetim kurulunca mezuniyetine kararı verilmiş olması gerekir.

SINAVLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME

Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için derslerin en az %70’ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav (vize) ve en az 1 yarıyıl sonu sınavına (final) tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 üzerinden değerlendirip, ara sınavın %40'ı, dönem sonu sınavının %60'ı alınarak başarı notu belirlenir. Yarıyıl sonu sınavından en az 50 puan alma, ortalama olarak da 45’i sağlama zorunluluğu vardır. Başarı notu tabloya göre harfe dönüştürülür. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. FF harf notu alınan ve başarısız sayılan dersler ilk açıldığı dönemde tekrar edilir.

BÖLÜMLER ARASI YATAY GEÇİŞ YAPILABİLECEK ÖN LİSANS PROGRAMLARI

Balıkesir Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan diploma programları arasında veya diğer yükseköğretim kurumlarındaki eşdeğer diploma programlarına yatay geçişlerde uyulması gereken usul ve esaslar “Balıkesir Üniversitesi Kurum İçi Ve Kurumlar Arası Yatay Geçiş Yapılması Esaslarına İlişkin Yönerge’de (https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/61834) düzenlenmiştir.

Merkezi yerleştirme taban puanı (Ek Madde-1) ile yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için, kayıtlı oldukları yıldaki merkezi (YKS) yerleştirme puanının, Üniversitemizde yatay geçiş yapmak istediği programların taban puanına eşit veya yüksek olması, ayrıca bu haktan daha önce yararlanmamış olması gerekmektedir. Yürütülecek işlemlere ilişkin usul ve esaslar ilgili web adresinde düzenlenmiştir.

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASISTANLIĞI ÖNLİSANS PROGRAMI MEZUNLARININ DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEKLERİ LİSANS PROGRAMLARI

Programdan mezun olanlar ÖSYM tarafından Yapılan “Dikey Geçiş Sınavı’na” katılmaları ve yeterli puanı almaları durumunda aşağıdaki lisans programlarına (4 yıllık) dikey geçiş için tercih yapabilme imkanına sahiptirler.

- Halkla ilişkiler

- Halkla ilişkiler ve reklamcılık