Başvuru Koşulları

Araştırmacının, Balıkesir Üniversitesi akademik ya da idari personeli olması veya Balıkesir Üniversitesine bağlı bir enstitü ya da araştırma – uygulama merkezinde görev yapıyor ve/veya lisansüstü eğitim görüyor olması gerekmektedir.

• Klinik Etik Kurul ve Hayvan Etik Kurul dışında kalan ve insanların katılımcı olarak kullanılacağı araştırmalar için Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Fen ve Mühendislik Bilimleri Etik Kuruluna başvurulur.
  • TÜBİTAK, BAP ve Bireysel Araştırma Projeleri ile lisansüstü tezlerde insanların katılımcı olarak kullanılması tasarlanıyorsa, yukarıdaki koşullardan birine uygun özellikteki araştırmacılar, etik onay için bu kurula başvurabilirler. Ancak  başka bir üniversitenin etik kurulundan onay alınmışsa, yeni bir başvuru gerekli değildir ve bu onay, Balıkesir Üniversitesi bünyesindeki uygulamalar için geçerlidir.

Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi 10145 Altıeylül/Balıkesir

+90 (266) 612 14 00-08 (9 hat)
fmbetik@balikesir.edu.tr