Tarihçe

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 3837 sayılı Kanun ile kurulmuş; 10 Eylül 1992 tarihinde ön lisans düzeyinde eğitim öğretime başlamış, 2 Kasım 1996 tarih 96/685 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Balıkesir Sağlık Yüksekokulu olarak lisans düzeyinde eğitime geçilmiştir. 3 Şubat 2012 tarih ve 5765 sayılı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının onayıyla Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü açılmıştır.  14.06.2018 tarih ve 30451 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2018/11959 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) kurulmuştur. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, öğretim elemanı kadrosunu ve alt yapısını oluşturmaya 2012 yılı itibari ile başlamış olup, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim ve öğretime başlamıştır.

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren bölümümüzün amacı; çağdaş, yaşam boyu öğrenme prensibini benimsemiş, üretken ve özgün bakış açısına sahip, mesleki hak ve sorumluluğunu bilen ve uygulayan, etik prensiplere bağlı, alanında yetkin ve lider fizyoterapistler yetiştirmektir. Öğrencilerimiz; kronik hastalıkların yönetimi, sağlığın korunması ve geliştirilmesi, akut bakım ve özel uygulama alanlarında fizyoterapistin değişen rolleri için eğitim almaktadırlar. Nitelikli eğitim içeriğimiz oluşturulurken Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans Eğitimi Ulusal Çekirdek Eğitim Program kriterleri ve dünyada alanımızda öncü okulların sistemleri temel alınmıştır. Fakültemiz ÖSYM´nin yaptığı TYT-AYT (YKS) sınavında sayısal puan türünden öğrenci almaktadır. 2020 kontenjanımız 62´dir.

Bölümümüz, alanında ulusal ve uluslararası deneyimi olan 10 kişilik akademik kadrosu ile kaliteli bir eğitim vermeyi ve uluslararası yetkinliğe sahip fizyoterapist yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bölümümüz bünyesinde 2 doçent, 2 doktoralı öğretim üyesi, 1 araştırma görevlisi ve 1 öğretim görevlisi görev yapmakta, 3 araştırma görevlisi farklı üniversitelerde lisansüstü eğitim almaktadır. Lisans eğitiminde pratik interaktif temelli eğitimi ön planda tutan bölümümüz öğrencilere geniş yelpazede uygulama alanları sağlamaktadır. Temel bilimler dersleri alana özel müfredatlar oluşturularak Tıp fakültesi öğretim üyeleri tarafından kadavra ve maketler üzerinde uygulama imkanı sunmaktadır. Bununla birlikte fakültemiz bünyesinde fizyoterapi ve rehabilitasyon laboratuvarları ve Fizyoterapi Rehabilitasyon ve Sağlıklı Yaşam Merkezi kurulması planlanmakta, bu amaçla gerekli hazırlıklar yapılmaktadır.

Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. kat)

Tel: + 90 266 244 00 10 Fax: + 90 266 249 71 25