Program Hakkında

TARİHÇE 

Milli Eğitim Bakanlığı YAY-KUR Örgün Yüksek Öğretim Dairesi`ne bağlı olarak 1976-1977 eğitim-öğretim yılında şehir merkezindeki Gazi İlköğretim okulunda açılmış olan Meslek Yüksek Okulunun ilk bölümlerindendir. 1977-1982 yılları arasında Gazi İlkokulu binasında İnşaat Teknikerliği olarak eğitime devam edilmiş sonra Yüksekokulumuz 1982 yılında Uludağ Üniversitesi, Balıkesir Mühendislik Fakültesi`ne bağlanmasıyla, bu tarihten itibaren Necatibey Eğitim Fakültesi bahçesindeki binasında eğitime devam etmiştir. Yüksekokulumuz 1992 yılında Balıkesir Üniversitesi`ne bağlanmasıyla ve üniversitemizin Çağış Kampüsüne taşınmasıyla bölümümüz eğitime Çağış Kampüsündeki kendi binasında devam etmektedir.

KARİYER OLANAKLARI/İSTİHDAM ALANLARI

Konut inşaatı, Fabrika inşaatı, Alışveriş merkezleri inşaatı, Yol inşaatı, Baraj inşaatı, Havalimanı inşaatı, Liman inşaatı, Su iletim hatları inşaatı, Spor tesisleri inşaatları, Yapı proje tasarım büroları, Zemin mekaniği laboratuvarları, Yapı Malzemeleri Test Laboratuvarları, Beton üretim yerleri, Özel ve resmi yapı denetim hizmeti veren birimler, Tüm resmi ya da özel kurumların inşaat daireleri, Proje uygulama büroları, İnşaat danışmanlık hizmeti veren birimler, Deprem Araştırma Merkezleri

KAZANILAN DERECE

Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenciler “İnşaat Teknikeri” Ön Lisans derecesi alırlar. 

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

İnşaat teknolojisi programına, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan merkezi sınav ile öğrenci kabul edilir. Bölüme TYT puan türünde öğrenci alımı yapılmakta ve bölümümüzde 2 yıllık ön lisans eğitimi verilmektedir.

YETERLİLİK KOŞULLARI VE KURALLARI

Bir öğrencinin İnşaat Teknolojisi programından mezun olabilmesi için, genel not ortalamasının (transkript) 4,00 üzerinden en az 2,00 olması, eğitim-öğretim programında yer alan zorunlu dersleri başarması, programda öngörülen diğer çalışmalarda başarılı olması, toplam 120 AKTS'lik kredi yükünü tamamlaması, ilgili yönetim kurulunca mezuniyetine kararı verilmiş olması gerekir.

SINAVLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME

Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için derslerin en az %70’ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav (vize) ve en az 1 yarıyıl sonu sınavına (final) tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 üzerinden değerlendirip, ara sınavın %40'ı, dönem sonu sınavının %60'ı alınarak başarı notu belirlenir. Yarıyıl sonu sınavından en az 50 puan alma, ortalama olarak da 45’i sağlama zorunluluğu vardır. Başarı notu tabloya göre harfe dönüştürülür. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. FF harf notu alınan ve başarısız sayılan dersler ilk açıldığı dönemde tekrar edilir.

BÖLÜMLER ARASI YATAY GEÇİŞ YAPILABİLECEK ÖN LİSANS PROGRAMLARI

Balıkesir Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan diploma programları arasında veya diğer yükseköğretim kurumlarındaki eşdeğer diploma programlarına yatay geçişlerde uyulması gereken usul ve esaslar “Balıkesir Üniversitesi Kurum İçi Ve Kurumlar Arası Yatay Geçiş Yapılması Esaslarına İlişkin Yönerge’de (https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/61834) düzenlenmiştir.

Merkezi yerleştirme taban puanı (Ek Madde-1) ile yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için, kayıtlı oldukları yıldaki merkezi (YKS) yerleştirme puanının, Üniversitemizde yatay geçiş yapmak istediği programların taban puanına eşit veya yüksek olması, ayrıca bu haktan daha önce yararlanmamış olması gerekmektedir. Yürütülecek işlemlere ilişkin usul ve esaslar ilgili web adresinde düzenlenmiştir.

BÖLÜMDEN DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI

Programı tamamlayarak mezun olan öğrenciler, ÖSYM’nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık bölümlerine kayıt yaptırma hakkına sahip olacaklardır. Yerleşilen bölümlerde intibak işleminden sonra bazı derslerden muaf olmaktadırlar.

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ LABORATUVARLARI

Beton ve Beton Malzemeleri Test Laboratuvarı (Beton presi, slump düzeneği, mikser, Elek, Donma-Çözülme, Loss-angles ve bnz.)

Zemin Mekaniği Test Laboratuvarı (Tek eksenli, Üç eksenli, Proktor, Konsolidasyon, Permeabilite, Likit-Limit, Kesme kutusu, , CBR ve bnz)

Ortak Bilgisayar Laboratuvarı ( Auto-Cad, Mimari ve Betonarme paket programlar)

Topografik Ölçüm Aletleri( Nivo, Distomat, Prizma, Teodolit, Şeritmetre ve bnz.)

 

Adres
İletişim


Bizi Takip Edin: