Aday Öğrenci

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ İVRİNDİ SHMYO ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN 2021 YKS KILAVUZ AÇIKLAMALARI

GENEL AÇIKLAMALAR :

** Programın içeriği, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulun bulunduğu yerleşke/kampüse ilişkin açıklamalara https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx adresinden ulaşılabilir.

** Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkanları ile ilgili Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca belirlenen kriter ve kontenjanlar çerçevesinde birimlerimizde öğrenci çalıştırılabilmekte olup, mevzuat hükümlerince ücret ödenmektedir. Kanun ve yönetmelikler çerçevesinde belirli koşullarla sadece zorunlu staj yapılan kurumlar/işletmeler tarafından ücret ödemesi yapılabilmektedir. Zorunlu ve isteğe bağlı staj yapan öğrenciler için iş kazası ve meslek hastalığı SGK primleri üniversitemiz tarafından ödenmektedir.

PROGRAM BAZLI AÇIKLAMALAR : A:Stajlar, B: Eğitim Modeli, C: Kıyafet ve Donanım, D: Öğretim Gideri

Sıra Kod Fakülte Yüksekokul Program Adı Program Süresi(Yıl) Program Süresi(Dönem) Puan Türü Program Türü AÇIKLAMALAR
1 101551362 İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım 2 4 TYT ÖNLISANS A20, B5, C1, D1, D2
2 101571366 İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım (İ.Ö.) 2 4 TYT ÖNLISANS A20, B5, C1, D1, D2
3 101550797 İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 2 4 TYT ÖNLISANS A20, B6, C1, D1, D2

KOD AÇIKLAMA
A20 Zorunlu staj 30 işgünü olup, 2. yarıyıldan sonraki yaz döneminde yapılmaktadır.
B5 4. yarıyıl içinde Mesleki Uygulama dersi kapsamında sağlık kurumlarında 2 gün uygulama yapılmaktadır
B6 4. yarıyıl içinde Tıbbi Sekreterlik Uygulamaları dersi kapsamında sağlık kurumlarında 1 gün uygulama
C1 Laboratuvar/uygulamalı derslerde önlük/iş kıyafeti vb. koruyucu ekipmanların kullanılması gerekmektedir.
D1 Bazı dersler için cüzi ücretli sarf malzemelerin temini öğrenci tarafından karşılanmaktadır.
D2 Laboratuvar/uygulamalı derslerde kullanılacak önlük/iş kıyafeti öğrenci tarafından karşılanmaktadır

Bedrettin Mahallesi Yusuf Kurt Sokak No:16 10770 İvrindi/BALIKESİR

ivrindishmyo@balikesir.edu.tr