Genel Bilgiler

Bölümün temel amacı, Öğrencilerin, kimyanın bilimdeki, endüstrideki ve iş dünyasındaki yerlerini anlamalarına katkıda bulunmak ve mezun olduktan sonra Eğitim-Öğretim, endüstri, araştırma, geliştirme ve akademik çalışmalar için pratik ve teorik eğitimi tam ve eksiksiz almalarını sağlamaktır.Kimya Bölümü, Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Organik Kimya, Fizikokimya ve Biyokimya Anabilim Dallarından oluşmaktadır. Önlisans programına kaydolan öğrencilerin, program süresince Bölüm dersleri ve Laboratuar uygulamaları ile bağımsız düşünebilen ve yüksek etik değerleri kazanmış çağdaş bir kimyager olarak mezun olmaları sağlanmaktadır.  Kimya Bölümü I. ve II. Öğretimde Önlisans düzeyinde eğitim vermektedir. I. Öğretim Önlisans programına kayıt olup İngilizce yeterlilik sınavında geçerli not alamayan öğrenciler bir yıllık İngilizce hazırlık sınıfına devamla yükümlüdürler. Önlisans Programları’ndan mezun olan öğrenciler Kimyager unvanını alırlar.Öğrenciler mezun olabilmek için dört yarıyıllık Önlisans Programı’nda belirlenmiş derslerden başarılı olmak zorundadırlar. Önlisans programını tamamlayan mezunlarımız çeşitli resmi ve özel kuruluşların Araştırma Laboratuarlarında, Kalite Kontrol Laboratuarlarında, Üretim tesislerinde, Kimyager unvanı ile laboratuar sorumlusu, Uzman, araştırmacı ve üretim sorumlusu olarak çalışabilmektedirler.