Beyin ve Sinir Cerrahisi

TARİHÇE:

Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalımız 2013 yılında kurulmuştur. 2014 yılında yeni yapılan Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi binasında hizmet verilmeye başlanmıştır. Mevcut hastane binasında Beyin Cerrahisi Servisi, beyin cerrahisi poliklinikleri ve beyin cerrahisi yoğun bakım ünitesi faaliyet halindedir. Halen kadromuzda 2 öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi mevcuttur.

EĞİTİM:
Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı olarak Tıp Fakültemiz 5.sınıf öğrencileri ile iki haftalık teorik ve uygulamalı staj eğitimimiz bulunmaktadır.

ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ:

Doç. Dr. Hüseyin Utku ADİLAY

Doç. Dr. Ramazan KAHVECİ

Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Fatih SARI

Dr. Öğr. Üyesi Salim KATAR

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ EĞİTİM SÜRECİ:
Araştırma görevlileri TUS ile ihtiyaca göre belirlenen sayılarda alınmaktadır. Uzmanlık eğitim süresi 5 yıldır. 2 ay nöroloji, 1 ay genel cerrahi, 1 ay acil polikliniği, 1 ay anestezi, 1 ay plastik ve rekonstrüktif cerrahi ve 1 ay radyoloji olmak üzere rotasyonlar yapılmaktadır. Araştırma görevlileri için eğitim toplantıları, seminer ve makale saatleri şeklinde eğitim programı yürütülmektedir.

POLİKLİNİK:
Beyin ve Sinir Cerrahisi Polikliniği, hastane poliklinikler binasının 1. Katında pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri poliklinik hizmeti vermektedir. Polikliniğimizde Doç.Dr. Utku ADİLAY ve Doç.Dr. Ramazan KAHVECİ tarafından mesai dışı özel öğretim üyesi muayenesi de yapılmaktadır.

SERVİS:
Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalına ait, hastanemiz yataklı servis binasının 1.katında Genel Cerrahi Anabilim dalı ile ortak kullanılan 22 hasta yatağı bulunmaktadır.

AMELİYATHANE:
Hastanemiz 5.katındaki ameliyathanede Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalına ait olan ve içerisinde mikrocerrahi operasyonlarda kullanıma uygun ameliyat mikroskobu, C kollu skopi, hipofiz ameliyatlarında kullanıma uygun endoskop, mevcut olan 1 adet amaliyathane odamız mevcuttur.

ANABİLİM DALI ÇALIŞMA KONULARI:
   Beyin ve Omurilik Tümör cerrahisi
   Beyin ve Omurilik Travma cerrahisi
   Beyin Kanamaları
   Boyun ve Bel Fıtıkları, Bel Fıtığı tedavisinde Mikrocerrahi yöntem uygulamaları
   Bel Kaymaları, Bel kaymalarında minimal invaziv (Kapalı yöntem) ile vidalama uygulamaları
   Hidrosefali ve Doğumsal Anomalilerin cerrahi tedavisi
   Ameliyat gerektirmeyen omurga kaynaklı bel ,sırt ve boyun ağrılarının tedavisinde enjeksiyon uygulamaları
    Endoskopik Hipofiz tümör cerrahisi uygulamaları
   Omurga kırıklarında Vertebroplasti ve kifoplasti uygulamaları
   Periferik Sinir Cerrahisi uygulamaları (Karpal tünel sendromu, Ulnar tuzak nöropatileri, peroneal nöropatiler, meralgia parestetika gibi sinir basıları, sinir ve pleksus kesi ve yaralanmaları mikrocerrahi yöntemle tedavi edilmektedir)

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çağış Yerleşkesi.10145 Bigadiç yolu üzeri 17 km, Balıkesir