Başvuru Koşulları

• Klinik etik kurul ve hayvan etik kurul dışında kalan ve insanların katılımcı olarak kullanılacağı araştırmalar için Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kuruluna başvurulur.

1. Araştırmacının, Balıkesir Üniversitesi akademik ya da idari personeli olması veya Balıkesir Üniversitesine bağlı bir enstitü ya da araştırma – uygulama merkezinde görev yapıyor ve/veya lisansüstü eğitim görüyor olması gerekmektedir.

2. Balıkesir Üniversitesi dışından başvuruda bulunabilmek için araştırmada kullanılacak katılımcıların, Balıkesir Üniversitesi personeli ya da öğrencisi olmaları gerekmektedir.

TÜBİTAK, BAP ve bireysel araştırma projeleri ile lisansüstü tezlerde insanların katılımcı olarak kullanılması tasarlanıyorsa, yukarıdaki koşullardan birine uygun özellikteki araştırmacılar, etik onay için bu kurula başvurabilirler. Ancak, başka bir üniversitenin etik kurulundan onay alınmışsa, yeni bir başvuru gerekli değildir ve bu onay, Balıkesir Üniversitesi bünyesindeki uygulamalar için geçerlidir.