Faaliyet Alanları

a) Geleneksel oyun ve sporlarla ilgi araştırmalar yapmak, uygulama eğitimi vermek, ulusal ve uluslararası tanıtımını yapmak. 
b) Beden eğitimi ve spor bilimleri ile ilgili bilgi üretimine yönelik akademik çalışmalar yapmak, projeler geliştirmek; konferans, sempozyum, seminer, kongre ve kurslar düzenlemek.

c) Üniversite öğrencilerinin ve araştırmacıların beden eğitimi ve spor bilimleri alanlarında yapmak istedikleri bilimsel araştırmalara zemin hazırlamak, uygulanan yöntemlere yeni uygulama modelleri katmak, elde edilen bulguların bilimsel ortamda sunulmasına destek sağlamak.

ç) Spora yeni başlayan kişilerin gerekli sağlık taramalarını yapmak, uygulanan testler sonucunda bu kişilerin uygun spor dalına yönlendirilmelerinde danışmanlık hizmeti yapmak.

d) Talep eden kişilere yapılacak testler sonucunda mevcut durumlarının tespiti ve geliştirilmesi için gerekli uygulama modellerini yaşa, cinsiyete ve fizik kapasitesine uygun olarak raporlamak ve önermek.

e) Spor yaralanmalarının önlenmesine ilişkin laboratuvar testleri yapmak ve ortaya konulan bilimsel gerçeklere uygun olarak egzersiz programları düzenlemek.

f) Sportif sakatlıklarda rehabilitasyon prensipleri ve modellerini araştırmak ve önermek.

g) Laboratuvar ve saha sportif performans ölçümleri, sporcu yaralanmaları, sporcu beslenmesi ve her yaş grubuna yönelik sportif yönlendirmenin yapıldığı poliklinik hizmetlerini vermek.

ğ) Spor bilimleri ve sporcu sağlığı alanında çalışan (antrenör, kondisyoner, masör, fizyoterapist, doktor ve benzeri) elemanlara sürekli eğitim sağlayarak bölgedeki spor bilimleri ve sporcu sağlığı konusundaki hizmet kalitesini artırmaya çalışmak.

h) Merkezin amaç ve faaliyetlerine yönelik olarak kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün; spor bilimleri ve sporcu sağlığı konularındaki problemlerine, ihtiyaçlarına cevap vermek üzere danışmanlık hizmeti yapmak, araştırma yapmak, projeler yürütmek, çözümler üretmek ve önermek.

ı) Her yaş grubuna uygun aktif yaşam koşullarında fiziksel aktivite programları düzenlemek ve önermek.

i) Psikomotor gelişim yetersizliği konusunda çocuklar üzerinde tespit ve gelişim programları hazırlayıp uygulamak.

j) Özel grupların ve engellilerin fiziksel ve ruhsal sağlıklarının gelişiminin desteklenmesi için sportif programlar düzenlemek.

k) Düzenlediği programlar, projeler ve uygulamalar aracılığı ile Üniversitenin kamu kurum ve kuruluşları, spor federasyonları, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak.

Adres
İletişim


Bizi Takip Edin: