General Information

OID Number: E10190011

PIC number: 996644931

Balıkesir Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü (BAU-ULAUM) Balıkesir Üniversitesinin uluslararası ilişkilerini koordine etmek üzere daha önceden kurulan Uluslar arası İlişkiler Birimi'nin yeniden yapılandırılması ile Yüksek Öğretim Kurulu'nun onayı ile Aralık 2007 tarihinde kurulmuştur.Merkezin asıl amacı, Üniversitenin uluslararası platformlarda tanıtımını yapmak ve kültürel ve bilimsel konularda uluslararası ilişkileri geliştirmektir. Bu çerçevede Merkez, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları, 7. Çerçeve Programı ve Bologna Sürecinin Üniversitemize dönük uygulamalarından sorumlu olacaktır. Merkez bu görevleri yerine getirmek üzere bir yandan Avrupa Birliği ülkelerindeki yüksek öğretim kurumları ile bir yandan da diğer ülkelerdeki eğitim kurumları ile ikili ilişkileri geliştirmekte diğer taraftan da üniversitemizin uluslararasılaşmasına katkı sağlamak için üniversite personeline uluslar arası projeler hakkında eğitim vermektedir. Merkez, AB Eğitim ve Gençlik Programlarından olan Erasmus ve Gençlik projelerine aktif olarak katılmakta ve üniversitemizin bu programlardan aldığı payı önemli ölçüde artırmayı hedeflemektedir. Merkezin yürüttüğü programlar hakkında bilgi almak için lütfen sol tarafta ilgilendiğiniz program üzerine tıklayınız.

OID Number: E10190011

PIC number: 996644931

Balıkesir University; with 14 faculties,2 undergraduate schools, 12 vocational schools, 4 institutes, 27 research and development centers, one exhibition and convention center, one health,research and application hospital; has many facilities and staff suitable for carrying out projects. Balıkesir University has approximately 30 thousand students and about 1700 academic & administrative staff. Among our staff are; in addition to many pedagogues, sociologists ,researchers and psychologists; professors and lecturers from various departments such as medicine, nursing, tourism, business management, engineering, architecture, educational sciences, natural sciences, social sciences, fine arts, theology, education of computer and instructional technologies, English Language Teaching, Primary Education and many more. Our institution also has a very qualified  and dynamic international team dealing with Erasmus+ program. Since 2006, we have taken part in many EU funded projects both as coordinating and partner institution.

Uluslararasi iliskiler Arastirma ve Uygulama Merkezi Rektörlük Binasi, 5. Kat, Çagis kampüsü, 10145, Balikesir

+90 266 612 1452 +90 266 612 1400 / 101620 - 101621 - 101622
erasmus@balikesir.edu.tr