TEKNOFEST 2023 Başvurusu
  • 2022-10-31

Türkiye’nin gelişmesi ve her alanda bağımsızlığını güçlendirmesi ile ilgili hedefleri doğrultusunda milli ve özgün teknolojik ürün ve sistemler geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmaların en önemli unsurları; toplumun bütün katmanlarının bu hedefler doğrultusunda motivasyon kazanması ile ileri teknoloji projelerini geliştirecek insan kaynağının eğitilmesi ve desteklenmesidir. Bir “Milli Teknoloji Hamlesi” olarak tanımlanabilecek bu süreçlerde başarı elde edilmesinin ön koşullarından birisi ise tüm dünyada yüksek teknoloji projelerinin lokomotifi olarak kabul edilen havacılık ve uzay alanlarında gelişme kaydedebilmektir.

Son dönemde güçlü teknoloji ekosistemi ve dinamik genç nüfusu ile yüksek teknoloji üretimi ve ihracatı konusunda önemli mesafeler katetmiştir. Başta savunma sanayiimiz olmak üzere teknolojinin hemen her alanında dünyanın enleri arasına giren yüksek teknolojileri üretecek kabiliyetlere ve gençlere sahip olan ülkemiz, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda “Teknoloji Üreten Bir Türkiye” hayalini artık “Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye” olarak hedef haline getirmiş ve bu hedefler doğrultusunda yükselişine devam etmektedir.

Yurt içinde 6’ncısı ve kuruluşundan bu yana 7’ncisi 30 Nisan – 7 Mayıs 2023 tarihlerinde, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, ülkemizin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 99 kurumla birlikte düzenlenmektedir.

TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen fuar etkinlik alanları, uçuş gösterileri, seminerler ve aktiviteler ile toplumun her kesiminin Milli Teknoloji Hamlesi’ne olan ilgilerinin artırılması hedeflenmiştir. Bu faaliyetlerle birlikte bu sene 41 farklı teknoloji yarışmasıyla ülkemizin yetişmiş nitelikli insan kaynağına katkı sunulması amaçlanmıştır. İlkokuldan üniversite ve üzeri seviyeye kadar her eğitim seviyesinden gençlerin, mezunların ve profesyonellerin katılabileceği yarışmalarda ön elemeyi geçen takımlara 30 Milyon TL’den fazla malzeme desteği, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek yarışma finallerine katılan takımlara ulaşım-konaklama desteği sağlanacak, dereceye giren takımlara ise 13 Milyon TL’den fazla para ödülü verilecektir. Yarışmalara dair detaylı bilgi, yarışma şartnameleri ve başvuru linkleriyle birlikte www.teknofest.org web sitesinde mevcuttur. 

 Savaşan İHA, Robotaksi – Binek Otonom Araç, Ulaşımda Yapay Zekâ, Roket gibi TEKNOFEST’in klasik hale gelen yarışmalarına ilaveten Milli teknoloji Hamlesi’ni sosyal bilimlerde de hayata geçirme hedeflerimiz doğrultusunda Cansağlığı Vakfı’nın yürütücülüğünde gerçekleştirilecek Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması’nın da bu sene ilk defa gerçekleştirileceği TEKNOFEST teknoloji yarışmalarına son başvuru tarihi 20 Kasım 2022’dir. TEKNOFEST hakkında detaylı bilgiler, yarışma başvuru linkleriyle birlikte teknofest.org sitesinde mevcuttur.

Adres

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Ek Bina Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 10145 Çağış Kampüsü, BALIKESİR / TÜRKİYE

İletişim

+90 266 612 1194
ceng@balikesir.edu.tr

Bizi Takip Edin: