VII. DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTİFASI EĞİTİM KURSU
  • 2023-10-02

Eğitimin Amacı:

Laboratuvar/Deney Hayvanları (Fare, Sıçan, Tavşan, Kobay) ile yapılacak olan bilimsel araştırma, test, sağlık hizmetleri uygulamaları, eğitim, öğretim ve yayın gibi temel etkinliklerde yer alacak kişilerin kullanılacak yöntem ve materyaller ile ilgili etik standartları uygulayabilecek ve etik ilkeler doğrultusunda çalışacak yeterliliğe sahip olmaları amaçlanmaktadır.

Eğitimin İçeriği:

Kurs Programı/içeriği, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 02.04.2019 tarih ve 2019/3 sayılı  “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelgesi” esas alınarak hazırlanmıştır.

Eğitimin Süresi:

Genelge kapsamında eğitim programı 40 saat teorik, 35 saat uygulama olmak üzere toplam 75 saatten oluşmaktadır.(10 gün)

Eğitimin Tarihi:

Teorik Dersler (Uzaktan eğitim) 03-07 KASIM 2023

Uygulama Dersleri (Yüz yüze) 08-12 KASIM 2023 (Hafta Sonu Dahil)

Son Başvuru Tarihi: 27 EKİM 2023

Eğitimin Şekli:

Uzaktan Eğitim / Uygulamalı

Kimler Katılabilir:

Araştırmacılar, Yardımcı sağlık/teknik personeli.

Eğitimin Ücreti:

-Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri (1.500,00 TL)

-Balıkesir Üniversitesi Mensupları Öğr. Üyeleri, Öğr. Gör., Uzmanlık Öğrencileri., Araş. Gör. (2.250,00 TL)

-Kurum Dışı (2.500,00 TL)

-B Kategori (Yardımcı Sağlık/Teknik Personeli) (1.250,00 TL)

-İlgili program Ön Lisans Mezunu ve 2. Sınıf Öğrencileri (1.250,00 TL)

Önemli Başlıklar:

*Kurs programı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün 02.04.2019 tarih ve 2019/3 sayı ile yayımlanan ‘’ Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelge’’ esas alınarak hazırlanmıştır.

*Genelge kapsamında eğitim programı 40 saat teorik, 35 saat uygulama olmak üzere toplam 75 saatten oluşmaktadır.

*Eğitim programında teorik ve uygulama derslerinden her birine % 80 devam etmek mecburidir.

*Kursiyerlerin başarılı sayılabilmeleri için teorik ve uygulama sınavlarından 100 üzerinden en az 70 puan almaları gerekmektedir.

*Merkezimiz DHKS Eğitim Kursunda yeterli kontenjan sağlanmadığı takdirde programı iptal edebilir, gerek gördüğü durumlarda ders programında, programların gününde, ders saatlerinde, eğitmen ve eğitim mekânında değişiklik yapabilir.

*Kesin kayıt sonrası ücret iadesi yapılmaz.

*Katılımcılara T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ve T.C. Balıkesir Üniversitesi onaylı sertifika verilecektir.

(A Kategorisi – Araştırmacılar, B Kategorisi – Yardımcı sağlık/teknik personeli)

*Sertifikanızı Merkezimize gelerek elden teslim alabilirsiniz. Ya da eğitim bitiş tarihinden sonraki 20 iş günü içerisinde alıcı (aday tarafından) ödemeli olarak tarafınıza gönderilecektir.

KAYIT İÇİN: https://doner.balikesir.edu.tr/SurekliEgitim/Login?Page=/Kurs/Basvuru/23

Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi ( Bigadiç Yolu Üzeri 17. Km ) 10145, BALIKESİR

+90 (266) 612 14 00-08 (9 hat) DAHİLİ - 261000-261001-261003
deham@balikesir.edu.tr