2. Mimarlık ve Enerji Çalıştayı 13-14 Ekim 2022
  • 2022-11-01

İlki Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen ve her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde sürdürülmesi planlanan Mimarlık ve Enerji Çalıştayı’nın 2.si 13 - 14 Ekim 2022 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde Doç. Dr. Filiz UMAROĞULLARI’nın başkanlığında düzenlenmiştir.

“Sıfır Enerjili Binalar ve İklim Değişikliği” konulu çalıştay ile amaçlanan Mimarlık Bölümü öğrencilerinin küresel iklim değişikliği konusunda farkındalıklarını arttırarak tasarım yaklaşımlarında sıfır enerjili binalara yönelik bütüncül bir bakış açısı benimsemelerinin sağlanmasıdır. 

Çalıştay proje konusu, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin bulunduğu Makedonya Yerleşkesinde belirlenen alanda senaryosu öğrenciler tarafından kurgulanan bir işlev önerisi ile Selimiye Camii’nin gölgesinde tarihi bir çevre içerisinde bulunmanın bilinciyle mevcut işlevi destekleyecek nitelikte özgün, enerji etkin, çevre dostu, insan ve çevre sağlığına uyumlu ve uygulanabilir bir proje öneri geliştirilmesidir.

Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile etkinliğe katılım sağlanmıştır.