Balıkesir Üniversitesi Beton Kano Takımı, Üst Üste İkinci Kez Türkiye Birincisi Oldu.
  • 2023-05-24

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinden oluşan Balıkesir Üniversitesi Beton Kano Takımı, 20-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen 2023 Beton Kano Yarışmasında Türkiye şampiyonu oldu. İnşaat Mühendisliği laboratuvarlarında ürettikleri Adam & Venus adlı kano ile yarışmaya katılan takım, geçtiğimiz yıl elde ettiği birinciliğin ardından üst üste ikinci kez zirvenin sahibi oldu.

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden Arş. Gör. Dr. Erkan Töre’nin danışmanlığını üstlendiği takım; teknik rapor, sunum ve sportif yarışlarda gösterdiği başarı sonucunda birincilik derecesini elde etti. 2016 yılından bu yana gerçekleştirilen yarışmaların tamamına katılarak hepsinde de dereceye giren BAÜN Beton Kano takımı, 2022 yılında Almanya’da düzenlenen üniversitelerarası 18. Betonkanu Regetta yarışmasında da ülkemizi temsil etmişti.

Fakültemiz  İnşaat Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Erkan TÖRE'nin danışmanlığını yaptığı Beton Kano Takımı, Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Zafer ASLAN'ı makamında ziyaret ettiler. Kendilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.