Bübtam Bakanlık Denetimini Başarı ile Tamamladı

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜBTAM), Atomik Spektroskopi Laboratuvarı, Moleküler Spektroskopi Laboratuvarı, Kromatografi Laboratuvarı, Çevre Laboratuvarı, Malzeme ve Mekanik Laboratuvarı, Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Fotolüminesans Laboratuvarı, Nükleer Magnetik Rezonans Spektroskopi Laboratuvarı ve Gıda Laboratuvarı olmak üzere 9 ayrı birim ile laboratuvar hizmeti sunmaktadır.

Üniversitenin şehirle buluşma noktalarından biri olan merkezimizde su analizleri, toprak analizleri, gıda analizleri, mikrobiyolojik analizler ve yakıt analizleri gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca, sanayiye yönelik bazı analizleri de başarıyla gerçekleştiren merkezimiz Balıkesir Teknokent  ile imzaladığı protokolle bu konuda daha büyük katkılar sağlamayı hedeflemektedir.

Merkez bünyesinde bulunan Çevre Laboratuvarı "Su ve Atıksu Analizleri Kapsamında" akreditedir. 07.07.2020 tarihinde TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından yapılan denetim sonucu TS EN ISO/IEC 17025:2017 standardına göre akredite olduğu toplam parametre sayısı 31'e çıkarılmıştır.

Ayrıca, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından Su ve Atıksu Analizleri konusunda 13 parametre ile yetkilendirilmiş olan merkezimizin 23.11.2020 tarihi itibariyle yetkili olduğu parametre sayısı 27'ye yükseltilmiştir.

Bigadiç Yolu 17. Km Çağış Kampüsü 10145 Balıkesir/Türkiye

bubtam@balikesir.edu.tr