“Pandemi ve Gençlik” konulu çevrimiçi konferans düzenlendi.

2020-2021 Eğitim-Öğretim bahar yılı çevrimiçi etkinlikleri kapsamında Balıkesir Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı tarafından “Pandemi ve Gençlik” konulu çevrimiçi konferans düzenledi. Moderatörlüğünü Balıkesir Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pınar ERKAL’ ın yaptığı konferansa, konuşmacı olarak Karesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Hizmetler Bölüm Başkanı Psikolog İlknur KAYA katıldı. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı 2.sınıf 2.öğretim öğrencilerimiz Hakan Cem ÖNENÇ ve Şükran ATEŞ’in açılış konuşması yapmasıyla başlayan konferansa Yüksekokulumuzun çok sayıda öğretim elemanı ve öğrencileri katıldı. Karesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Hizmetler Bölüm Başkanı Psikolog İlknur KAYA 20 Mart 2020 tarihinden günümüz koşullarına kadar süren pandemi sürecinin gençler üzerindeki psikolojik etkisi hakkında bilgiler verdi. Pandemi sürecinde öncelikle gençler olmak üzere insanların psikolojik olarak nasıl etkilendikleri, pandeminin olumlu ve olumsuz yanları, bu sürecin nasıl atlatılabilecekleri ve bu süreçte zihinsel-fiziksel sağlığın nasıl korunabileceği hakkında bilgiler paylaştı. Konferans Sayın İlknur Kaya'nın öğretim elemanları ve öğrencilerin yönelttikleri sorulara verdiği samimi cevaplarla son buldu.