Çocuk Gelişimi Programı "Tiyatro ve Çocuk" Konulu Çevrimiçi Panel

2021-2022 Eğitim-Öğretim bahar yılı çevrimiçi etkinlikleri kapsamında, Balıkesir Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı "Tiyatro ve Çocuk" konulu çevrimiçi panel düzenledi. Moderatörlüğünü Balıkesir Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Emine MUTAFCI’nın  yaptığı panele, konuşmacı olarak Aydın Büyük Şehir Belediyesi Tiyatro Oyuncusu ve Yönetmen Cafer İLHAN katıldı.

Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Emine Mutafcı’nın “Erken Çocukluk Döneminde Tiyatro’nun Eğitsel İşlevi” konulu açılış konuşması ile başlayan panel, Tiyatro Oyuncusu ve Yönetmen Cafer İlhan’ın “Çocuklarda Oyun ihtiyacı ve Tiyatro İlişkisi” konusunda verdiği bilginin ardından; “çocuk tiyatrosunda ön plana çıkan temel öğeler”, “çocuklar için tiyatro gösterisi düzenlerken oyun, dekor, kostüm seçiminde dikkat edilmesi gerekenler”, “çocukların tiyatroya dair ilgilerinin arttırılması ve yeteneklerinin keşfedilmesi sürecinde öğretmenlere ve ailelere öneriler” gibi konularda mesleki deneyimlerini paylaştığı soru ve cevap bölümü ile devam etti. Panele Üniversitemizden çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. Panel Öğretim elemanları ve öğrencilerin yönelttikleri sorulara Cefer İLHAN’ın mesleki deneyimleri çerçevesinde vermiş olduğu samimi cevaplarla sona erdi.