BAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim dönemi Ebelik Bölümü 1.sınıf öğrencileri için hazırlanan oryantasyon eğitimi başarı ile tamamlandı.

Etkinlik kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerine Ebelik mesleğinin tanıtımı ve önemine dikkat çekmek amaçlandı. Etkinlik  Ebelik Bölümü Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Benay Oğuz'un açılış konuşmasıyla başladı. Eğitim programında, Fakülte eğitimi hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Bölüm Öğretim elemanlarının da hazır bulunduğu eğitim programı kapsamında ayrıca ülkemizde ebelik deyince akla gelen normal doğumu yaptıran kişi düşüncesi, ebelik eğitiminin yükselmesi ile birlikte boyut değiştirmeye başladığı  ve artık üniversite mezunu ebelerin gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye bakım, eğitim ve danışmanlık hizmetlerini sunar hale geldikleri, kendi ve ailesinin sağlığından sorumlu olan kadını güçlendirmek, aileyi ve dolayısıyla toplumu güçlendirmek anlamına geldiği, ancak sağlıklı bir kadının ailesinin sağlığından sorumlu olabileceği konularına değinildi.Oryantasyon eğitimi sonrasında 09.09.2022 Pazartesi günü saat 10.00’da “Tanışma ve Hoşgeldiniz Kahvaltısı” düzenlendi. Yeni eğitim-öğretim yılının   hayırlı olması temennisinde bulunan Bölüm Başkanı Doç.Dr.Selda Yörük şunları kaydetti: BAÜN'ün akademik ve sosyal yapısı hakkında bilgi vermeyi hedefleyen program, öğrencilerin üniversite yaşamına ve kente uyum sürecini hızlandırmayı ve motivasyonlarını geliştirmeyi de amaçlıyor. Öğrencilerimiz, BAÜN ailesinin bir ferdi olma ayrıcalığını yakaladığı bu dönemde, kurumumuzda attıkları ilk adımın ne kadar doğru ve değerli olduğunu anlayacaklar. Kariyerlerini şekillendirip kalıcı dostluklar edinecekleri bu süreçte, mesleki bilgi ve yetkinlik kazanacak; dünyayı farklı görmeye başlayacaklardır. Onlardan beklentimiz çalışmaları, üretmeleri, sağlıklı ve mutlu şekilde yaşamalarıdır. Kendilerine güveniyor ve “hoş geldiniz”diyoruz" açıklamalarında bulundu.

Etkinliği sonunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. SeldaYörük Etkinlikte katkısı olan başta Bölüm Başkan Yardımcıları ve Öğretim Görevlileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. kat)