İnşaat Bölümünce "Yapı Sektörü ve Öğrenci Buluşması" paneli gerçekleştirildi.

BAUN MYO İnşaat Bölümü olarak 18-01-2021 tarihinde “Yapı Sektörü ve Öğrenci Buluşmaları” konulu bir panel düzenlendi. Katılımcılar 1987 girişli Balıkesir Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Sınıfı idi. Türkiye’nin değişik illerinden ve Almanya’dan katılarak öğrencilerimize yeni ufuklar açtılar. Yurt dışı deneyimlerini paylaştılar.

Amacımız; öğrencilikleri sonrası sektörde kendilerine nasıl yer edindiklerini kendi ağızlarından öğrencilerle paylaşmaları ve öğrencilerin sektörde yer edinebilmek için hangi donanımlara sahip olmaları gerektiğini anlatmalarıydı. Bunlar; sektörde yabancı dilin önemi, mesleki programları takip ederek sertifika edinmeleri ama her şeyden önemlisi daima öğrenme isteği içinde olmaları gerektiğiydi.

Bu sayede öğrencilerimizin kendilerine bilinenler dışında farklı yollar çizebileceklerini de göstermek ve İnşaat sektörünün içinde saklı birçok mesleğin olduğunu kanıtlamaktı.

En önemlisi ise dostluğun önemini ve sınıf bilincini öğrencilerimize hissettirmekti.

Panel sonunda öğrencilerimizden aldığımız olumlu paylaşımlar da amacımıza ulaştığımızı gösterdi. Örn; Hatice hocam merhabalar

Öncelikle bizlere böyle güzel bir video panel hazırladığınız için kendi adıma çok teşekkür etmek istiyorum. Bizleri çok değerli insanlar ile bir araya getirdiniz, çok faydalı bilgiler edinmemizi sağladınız bunların yanı sıra kaç yıllık kopmayan dostluk bağını göstermiş oldunuz.

Hocam çok teşekkür ederiz bize bu imkanı sağladığınız için sadece mesleki olarak değil dostluğun da kıymetini gördük.

Düzenleyen: Öğr. Grv.  Hatice Elçi