BAUN Beton Kano Takımı Türkiye Birincisi

Mühendislik fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Balıkesir Üniversitesi Beton Kano Takımı 20-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesin 'de düzenlenen 2022 Beton Kano Yarışması'nda teknik rapor, sunum ve sportif yarışlarda gösterdiği üstün başarı sonucunda Birincilik derecesini elde ederek Türkiye şampiyonu olmuştur. 2016 yılından beri gerçekleştirilen yarışmaların tamamına katılım gösteren ve hepsinde dereceye giren takımımız bu alanda Türkiye'nin en başarılı takımı konumundadır.

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden Arş. Gör. Erkan TÖRE danışmanlığında üniversitemiz mühendislik, mimarlık ve iktisat bölümü öğrencilerinden oluşan 9 kişilik takımımız, Türkiye Şampiyonu olarak 10-11 Haziran 2022 tarihlerinde Almanya'nın Brandenburg der Havel şehrinde düzenlenecek üniversitelerarası 18. Betonkanu Regetta yarışmasında teknik bilgilerini ve sportif becerilerini sergileyeceklerdir. Yarışmada Avrupa'nın 30 farklı yükseköğretim kurumu 45 beton kano ile temsil edilecektir. BAUN Beton Kano Takımı bu yıl 18.'si düzenlenen Betonkanu Regetta yarışmasına katılım gösteren ilk ve tek Türk takımı olacaktır.

Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği laboratuvarlarında 3 ayı aşkın bir sürede öğrencilerimiz tarafından üretilen 567 cm uzunluğundaki yarışma kanosunda öğrenciler tarafından geliştirilen ultra hafif beton ve cam elyaf file donatılar kullanılmıştır. Avrupa'da yarışacak kanoya 2021 yılının Ağustos ayında kaybettiğimiz İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgut Özdemir'in anısını yaşatmak adına Turgut isminin Avrupa'da bilinen hali olan "DRAGUT" ismi verilmiştir. Öğrencilerimizin başarılarını takım sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Instagram & Facebook: @concretecanoeteam

8. Betonkanu Regetta yarışması websitesi: https://www.beton.org/inspiration/betonkanu-regatta/