Tek Sağlık Paneli Gerçekleştirildi

Tek sağlık gününün önemine binaen Kepsut Meslek Yüksekokulunda bir panel düzenlendi. Prof Dr. Ş. Hakan ATALGIN yaptığı açıklamada verimli bir etkinlik olduğunu belirtti.
Panelde tek sağlığın,  bulaşıcı hastalıklara odaklanan, insan, hayvan ve çevre ilişkileri bağlamında toplum sağlığını koruyan bir yaklaşım olmasının yanı sıra, zoonotik (hayvanlardan insanlara veya insanlardan hayvanlara geçen hastalıklar) hastalıklara yönelik yaklaşımları destekleyen bir kavram olduğu belirtildi. Panelde ayrica hayvan sağlığının önemi ve insan ile hayvan sağlığı arasındaki doğrudan bağlantı, insan hastalıklarının çoğunun hayvan kaynaklı olduğu gerçeğini desteklediği bildirildi.
"Tek Sağlık Konsepti"de bugün tüm dünyada bilimsel otoritelerce gündeme getirilmektedir. Tek Sağlık, yalnızca veteriner hekimleri, tıp doktorlarını ve diğer sağlık personelini değil aynı zamanda hayvanlardan insanlara bulaşabilen ve halk sağlığını tehdit eden bulaşıcı hastalıkların kontrolünü de içeren bir kavramdır. Tek Sağlık konsepti,  bağlamında insanlara bilinç kazandırmayı ve halk sağlığının kalitesini iyileştirmek için koruyucu stratejiler geliştirmeyi amaçlamaktadır, şeklinde ifade edildi.

Tek Sağlık günü kapsamında yaptığımız panele destek veren Vet. Hekim Balıkesir Veteriner hekimler odası Başkanı Hüdai TANRIKULU, Kepsut Devlet Hastanesi başhekimi Dr. Mustafa YURT, Kepsut Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölüm Başkanı Öğretim görevlisi Dr. Orkun BABACAN'ateşekkür ederiz. Kepsut kaymakamı Sayın Harun ARSLANARGUN'a ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Balıkesir Üniversitesi Kepsut Meslek Yüksekokulu Kasapzade Mah. Burhan Alkan Bulvarı No:22/1 Kepsut/BALIKESİR

kepsutmyo@balikesir.edu.tr