"Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığa Karşı Mücadele Günü"

21 Kasım 2022 saat 13.00’te  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Balıkesir İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 25 Kasım Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığa Karşı Mücadele Günü kapsamında Bölümümüz Öğretim Üyesi Sayın Dr Öğretim Üyesi Yonca Altındal tarafından “Dünyada ve Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddetin Toplumsal Boyutu” konulu konferans vermiştir. Konferansta dünya genelindeki ve Türkiye özelindedir şiddetin türlerine ve yaşam biçimlerine aile kurumunun buradaki aktif rolüne sosyal devletin politika ve proje bazlı uygulamalarına yer verilirken aynı zamanda Altındal kendi uzmanlık ve çalışma alanı olan kadına yönelik şiddetin sosyolojik yönüne ve yapmış olduğu bilimsel çalışmalarındaki kadın cinayetlerinin de toplumsal ve kültürel boyutlarına dikkat çekmiştir. Türkiye’de bu konuda farkındalık düzeyinin artmış olmasına değinen Altındal bakanlığın önemli çalışmalarına yer vermiş bu konuda çalışan uzman  akademisyenlerin ve bakanlığın ortak çalışmalarının ne kadar değerli olduğunu ifade etmiştir. Son olarak ailenin kurumsal yapısında şiddetin tüm aile fertlerine ve beraberinde tüm toplumsal yapılarını doğrudan etkilemesi nedeniyle çocukların ve kadınların özellikle kırılgan gruplar olarak korunmasına ve güçlenmesine yönelik çalışmaların artmasının gerekliliğine değinmiştir.

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağış Yerleşkesi (Bigadiç yolu üzeri 17. km) 10145, BALIKESİR

+ 90 266 612 10 00
sosyoloji@balikesir.edu.tr