18 Mart Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümünde Şehitler Oratoryosu Sahnelendi

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Balıkesir Üniversitesi iş birliğinde Şehitler Oratoryosu adlı etkinlik, Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde sahnelendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinliğe; protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Orkestra şefliğini Bando Yarbay Tarık Tal’ın, koro şefliğini de Öğr. Gör. Dr. Barış Kardeş’in üstlendiği etkinlikte; Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı personeli ile Necatibey Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı akademik personeli ile öğrencilerinden oluşan orkestra ve koro, anlatıcılar Bakım Teğmen Alim Doğukan Ağırman ve Bakım Teğmen Janset Kırçiçek ile birlikte sahne aldı.

Beğeniyle izlenen programda, tarihi süreçte çeşitli dönemlerde Türk askerinin ve halkının kahramanlıkları; türküler, şiirler ve hikaye anlatımları ile sahneye taşındı. Etkinlik, Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Alb. Dr. Tayfun Türkoğlu ile Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen tarafından sanatçılara çiçek takdim edilmesi ile sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü