Türkiye Şampiyonu BAÜN E-Spor Takımından, Rektör Prof. Dr. İlter Kuş’a Ziyaret

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Türkiye E-Spor Federasyonu ve Üniversite E-Spor Birliği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen, Üniversiteler E-Spor Türkiye Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olan Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) E-Spor Takımı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’u makamında ziyaret etti.

BAÜN E-Spor Takımını, namağlup kazandıkları Türkiye Şampiyonluğu dolayısıyla tebrik eden Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, üniversite olarak tüm öğrencilerin kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerini desteklediklerini ifade etti. Sporun her branşında faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, ilk kez düzenlenen Üniversiteler E-Spor Türkiye Şampiyonasında ilk şampiyonun, Balıkesir Üniversitesi olmasının da anlamlı olduğunu belirtti.

BAÜN Sağlık, Kültür ve Daire Başkan V. Hasan Yetişir’in de yer aldığı ziyarette; antrenörler Arş. Gör. Alp Kaan Kilci ve Arş. Gör. Serhat Yalçıner ile üniversitenin farklı bölümlerinden; Fatih Furkan Mengi, Kaan Gürtay, Burak Çöl, Furkan Kurt ve Yusuf Bozkuş’tan oluşan BAÜN E-Spor Takımı üyeleri de destekleri dolayısıyla Rektör Prof. Dr. İlter Kuş’a teşekkür etti.

BAÜN E-Spor Takımı; 49 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada sırasıyla; Pamukkale Üniversitesini 13-5, Dokuz Eylül Üniversitesini 18-16, Giresun Üniversitesini 14-12, çeyrek finalde OSTİM Teknik Üniversitesini 2-0, yarı finalde Gazi Üniversitesini 2-0, finalde de Anadolu Üniversitesini 3-0 mağlup ederek namağlup olarak Türkiye Şampiyonu olma başarısı göstermişti.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü