BAÜN’lü Öğrenciler TEKNOFEST Finallerinde

Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi öğrencilerinden oluşan İda Storm Takımı, TEKNOFEST ve TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenen 2022 yılı Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışmasında, kavramsal tasarım ve detaylı video tasarım aşamalarını başarıyla geçerek finale yükseldi.

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş’tan Tebrik

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, 2022 yılı Uluslararası İnsansız Hava Araçları yarışmasında finale kalan İda Storm takımını makamında kabul etti. Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan’ın da yer aldığı ziyarette İda Storm Takımı Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Seyhun Durmuş ile takım üyeleri yer aldı.

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, 9-14 Ağustos tarihlerinde Afyon’da düzenlenecek 2022 yılı Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışmasında Balıkesir ilini temsil edecek tek takım olan İda Storm takımına başarılar diledi. Takım üyesi öğrenciler de kendilerine sunulan imkanlar ve destekleri dolayısıyla Rektör Prof. Dr. İlter Kuş’a teşekkür etti.

Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu İHA atölyesinde üretilen ve test uçuşları yapılan hava aracı hakkında bilgiler veren takım üyeleri, hava aracının otonom uçuş özelliğine sahip olup, kararlı uçuşu, hızlı manevra yeteneği, hedef algılama ve hedefe isabet gibi görevleri başarıyla yerine getirdiğini söyledi. İda Storm takımının Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Seyhun Durmuş, ekibin kavramsal tasarım ve detaylı video tasarım aşamalarını başarıyla geçmesini, yüksekokul bünyesinde kurulan İHA atölyesi ile öğrencilerin özverili çalışmasının ilk meyveleri olarak değerlendirdi.

Meriç Turhan’ın kaptanlığını üstlendiği İda Storm takımı; Sinan Yiğit, Servet Sekmen, Günnur Sarımehmet, Zühre Kardelen Kalyoncu, Burak Gökmen, Mustafa Akan, Mehmet Berkay Dal, Melike Altıntaş, Melis Burcu Dilek, Aslı Kurt, Şafak Külleci ve Tuğçe Demirtaş’tan oluşuyor.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü