Büyükşehir Belediyesi ve BAÜN’den, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alanında Yeni İş Birliği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Üniversitesi arasında gastronomi ve mutfak sanatları alanında yeni bir iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile Büyükşehir Belediyesinin, Edremit körfezi bölgesinde gastronomi ve mutfak sanatları alanında gerçekleştireceği yaygın eğitim faaliyetlerine, Balıkesir Üniversitesince akademik katkı sağlanarak somut olmayan kültür mirasının korunması, bölgenin tarımsal ürünlerinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımının ve pazarlanmasının desteklenmesi amaçlandı. Protokol ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesine, yaygın eğitim ve bağlantılı diğer kültürel etkinliklerde de kullanılabilecek bir eğitim mutfağı da kurulacak.

Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen imza töreninde protokolü, kurumlar adına Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan imzaladı. Protokolü imzalayan İlban ve Küçükkaptan, yeni iş birliğinin hayırlı olması dileklerinde bulunurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’a da destekleri için teşekkür ettiler.

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş: BAÜN, Şehirle Bütünleşmeye Devam Edecek

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, imza töreninin ardından protokolü takdim etmek üzere ziyaret ettiği Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’a iş birliği ile gerçekleştirilecek yeni çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da imzalanan protokolün üniversite ve Balıkesir için hayırlı olması dileklerinde bulundu. Üniversite olarak her alanda şehirle bütünleşmeye önem verdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, “Türkiye’yi doyuran il kimliğinin yanında gastronomi alanında da güçlü bir altyapı ve vizyona sahip olan Balıkesir’de, üniversitemizin akademik birikimini, şehrin faydasına sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Balıkesir Üniversitesi, sanayiden, turizme; sağlıktan, gastronomiye her alanda şehirle bütünleşmeye devam edecek. Desteklerini her zaman gördüğümüz Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a ve protokole katkı sunan Büyükşehir Belediyesi ve üniversitemiz personelimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü