“2022-2023 Akademik Yıl Açılış Töreni” Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Gerçekleştirildi

“2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi. Toplu akademik yıl açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler ve bütün üniversite rektörleri ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da beraberinde üniversitemizi temsil eden öğretim üyeleri ve öğrenciler ile törende hazır bulundu.

Törende ilk olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı müzik dinletisi yapıldı. Ardından “Yükseköğretim” başlıklı Türk yükseköğretiminin gelişimini ve şu anki mevcut durumunu anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmaları gerçekleştirdiği törenin sonunda, YÖK tarafından “bireysel, kurumsal, özel alan ve özel” olmak üzere dört kategoride verilen “YÖK 2022 Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü