“Aramızdan Ayrılışının 84. Yılında Atatürk Oratoryosu” Sahnelendi

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı kapsamında, Üniversitemizin de düzenleyicileri arasında yer aldığı, “Aramızdan Ayrılışının 84. Yılında Atatürk Oratoryosu” Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Ertuğrul Salonunda sahnelendi.

Balıkesir Valiliği, 9’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı, Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen etkinliğe ilgi yoğun oldu.

Orkestra şefliğini Bando Yarbay Tarık Tal’ın, Koro şefliğini de Öğr. Gör. Dr. Barış Kardeş’in üstlendiği oratoryoda; Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı personeli, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı personeli ile Necatibey Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı akademik personeli ile öğrencilerinden oluşan orkestra ve koro, anlatıcılar Bkm. Tğm. Yasemin Çetinkaya ve Bkm. Tğm. Yasin Emre Köksal ile birlikte sahne aldı.

Büyük beğeni toplayan etkinliğe; Garnizon ve 9’uncu Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Cihangir Kemal Yüzçelik, Kara Asb. MYO Komutanı Tuğg. Mahmut Büyükcingi, Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Alb. Dr. Tayfun Türkoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’un yanı sıra protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü